Welkom in Aspergedorp Grubbenvorst
Grubbenvorst is van oudsher het epicentrum van de asperge in Nederland, getuige het Aspergemonument in het Ursulinenpark.
Legende van de Witte Dame
De Witte Dame doolt al eeuwen rond op kasteelruïne ‘Het Gebroken Slot’...

Aspergedorp

Al voor 1940 was er asperge in Grubbenvorst, maar de oorlog was er debet aan dat het 'witte goud'...

toerisme front

Toerisme

Grubbenvorst is omringd door talloze prachtige fietsroutes, wandelroutes en diverse beziens- waardigheden...

Cultuur

Grubbenvorst kent een rijke cultuur met vele tradities, zoals het Aspergefeest en de Legende van de Witte Dame...

toerisme front

Witte Dame Festival

Het Witte Dame Festival zal plaatsvinden op 21 oktober 2017. Klik hieronder voor alle informatie over dit nieuwe festival...Beleef op zaterdag 21 oktober 2017 in het vriendelijke dorp Grubbenvorst de sfeer van de Middeleeuwen, met verrassend hedendaagse accenten. U bevindt zich in de tijd van de Witte Dame die, net als de ruïne van het Gebroken Slot, onlosmakelijk verbonden is met Grubbenvorst. De Witte Dame werd ooit vervloekt en doolt eenzaam rond bij de ruïne. Talrijke mysterieuze gebeurtenissen worden toegeschreven aan haar aanwezigheid.

De legende wordt in het festivalgebied gespeeld en gezongen in vier verschillende uitvoeringen, elk vanuit de beleving van een andere bevolkingsgroep. Beluister en bekijk het enthousiasme van de jeugd in een rockopera, de praalzucht van de edelen, het dorpsgevoel van de boeren en de ironie van de dames van lichte zeden. Zij hebben ieder zo hun eigen gedachten bij het verhaal van de Witte Dame.

Ruim tweehonderdvijftig inwoners van Grubbenvorst amuseren u met theater, muziek, dans en volksvermaak in het festivalgebied middenin het dorp. Bezoek ook de Middeleeuwse markt of waag u in het griezelkwartier vol heksen en geesten.

Kijk voor alle informatie op www.wittedamefestival.nl