Asperge recepten

Witte asperge
Het schillen van asperge dient uiterst secuur te gebeuren, omdat eventueel achter gebleven schilletjes de culinaire geneugten danig kunnen verstoren.
Het is raadzaam om de asperge een half uur voor het schillen in koud water te leggen, zodat de stengels zich vol kunnen zuigen en vlotter en beter geschild kunnen worden.
Voor het schillen kan een dunschiller of een aspergeschilmesje worden gebruikt. Het schillen dient te gebeuren 2 cm vanaf de kop naar beneden. Het uiteinde dun wegsnijden. Nadat de asperge geschild is, dient deze in een bak met koud water te worden gelegd.
De aspergeschillen kunnen uitstekend meegekookt worden. Het kooknat kan in aspergesoep worden gebruikt.
Hoeveelheid asperge
Voor een voorgerecht met asperge is circa 300 gram per persoon voldoende. Prijkt asperge op het hoofdmenu dan moet u denken aan 500 gram.


Groene asperge
Van de groene asperge behoeven alleen de dikkere sorteringen AA, A en B te worden geschild. Eerst 15 minuten in koud water leggen en vervolgens alleen het violet gedeelte aan de onderkant (6 cm) schillen.
 
 
Voor meer recepten zie: 
Logo NAC