Aspergefeest

Stichting Gewoën Grubbevors heeft al ruim 25 jaar het genoegen het aspergefeest te mogen organiseren. Een evenement waarbij vanzelfsprekend informatie te verkrijgen is over het witte goud, waar Grubbenvorst o.a. haar bekendheid aan te danken heeft. U wordt uitgebreid geinformatie over de kweek, oogst en verwerking van deze schitterende groente.
Echter zijn het niet alleen asperges die de toon zetten tijdens dit evenement. Elk jaar wordt met trots de braderie door onze Schutterij St. Jan ingeschoten (geopend). Ruim honderdvijftig marktlieden en standwerkers staan elk jaar weer paraat om hun spullen aan te prijzen en hun kunsten te vertonen. De braderie wordt aangevuld met diverse kinderattracties om jong en oud te plezieren. Tijdens deze braderie vindt op het Past. Vullingsplein de aftrap plaats van het middagprogramma van het aspergefeest. Traditioneel is het onze eigen Harmonie die het middagprogramma inluidt. Hierna is het de beurt aan een variatie van lokale en regionale artiesten die het feest doen losbarsten.

Ook de "Golde Aspergestaeker" wordt 's middags uitgereikt. Deze onderscheiding is voor een man/vrouw uit Grubbenvorst die zich belangeloos heeft ingezet voor de Grubbenvorster gemeenschap.
Het avondprogramma wordt ingevuld met een topband en een nationale bekendheid. Zo hebben Anita Meyer, Danny Christiaan, Anny Schilder, George Baker, Jan Keizer en vele anderen ons reeds toegezongen. Als de laatste geluiden geklonken hebben begint het werk weer voor de tientallen vrijwilligers die elk jaar weer dit feest mogelijk maken. Want het zijn niet alleen de bestuursleden van Stichting Gewoën Grubbevors die dit geheel organiseren, maar ook veel vrijwilligers (+/- 75) die door diverse verenigingen worden aangedragen. Al met al kan men spreken over een echt dorpsfeest dat voor iedereen gratis toegankelijk is.