Nieuws

Tweede Gewoën Grubbevorster Golfkampioenschap weer succesvol

Op de golfbaan Slottermolen werd afgelopen zaterdag door 58 Grubbenvorster golfers gestreden om het Grubbenvorster Golfkampioenschap. Het vond plaats onder auspiciën van Gewoën Grubbevors, dat met dit evenement een nieuwe loot aan haar activiteiten heeft toegevoegd.

De wedstrijdcommissie had het nodige voorwerk verricht , zodat alles prima verliep. Het mooie weer zorgde bovendien voor een prachtige dag. De meeste deelnemers hadden ook de eerste editie in 2016 meegemaakt en waren daar zo enthousiast over dat ze ook nu van de partij waren. Voor een aantal nieuwe deelnemers was de kennismaking met het terrein en het evenement een aangename verrassing.

Boek Moed van Dolf (Av) Perlmutter uitgekomen in Nederland

perl boek

Op 28 augustus 2017 is het boek Moed van Dolf (Av) Perlmutter uitgekomen in Nederland. Av heeft in Grubbenvorst bij de familie Beijers op de Kloosterstraat in Grubbenvorst ondergedoken gezeten. In Moed vertelt hij over zijn leven en de impact die de holocaust op zijn leven heeft gehad. Ook zijn belevenissen in Grubbenvorst komen uitgebreid aan de orde.

Tijdens de themaweek in april 2015 voorafgaand aan het Requiem is het boek reeds in Grubbenvorst gepresenteerd. Het betrof de Engelstalige versie die nu in het Nederlands beschikbaar is.

Op 14 september 2017 vindt de Nederlandse talige presentatie van het boek plaats in het Nationaal Holocaust museum te Amsterdam van 14:00 tot 16:30. Het event heet ‘Onderduik in Limburg” (bij eventuele interesse en aanmelden zie www.jck.nl onder evenementen “onderduik in Limburg”) Miriam Keesing en Herman van Rens zullen spreken. Ook zal de heer David Simon van Yad Vashim aanwezig zijn en kort het woord voeren.

Mocht er interesse zijn het boek te bestellen neem dan via mail contact op met H. Beijers via beijers@me.com. Voor eventuele verdere vragen kunt u ook het mailadres beijers@me.com gebruiken. Onderstaand de link naar de facebookpagina van het boek Moed: https://www.facebook.com/MoeddoorAvrahamPerlmutter

Kunst Kijken in Grubbenvorst

Op 2 en 3 september vindt weer het Kunst Kijken in Grubbenvorst plaats. De opening vindt op zaterdag 2 september plaats op Lovendaal 2. Bij mooi en droog weer voor de entree van het Groene Woud. Burgemeester Kees van Rooij opent samen met wethouder Paul Driessen om 11 uur de open atelier route. Het Grubbenvorster Mannenkoor brengt daarna enkele liederen ten gehore.

Daarna kunnen de bezoekers de expo in het Groene Woud bewonderen. Daar staat kunst van een vijftal kunstenaars uit de gemeente Horst aan de Maas. In het atelier van Leonie Tielen staan van alle deelnemende “open atelier” kunstenaars een werkstuk. Deze kunst moet de bezoekers opwekken om alle kunstenaars te gaan bezoeken. Route flyers zijn beschikbaar. Bovendien hangt de vlag uit bij de deelnemers!

Om ongeveer 12 uur treedt het GMK weer op bij de Muziekboerderij ’t Modderpedje van Hans van den Brandt aan de Halve Dijk 5. Daarna wordt hier een workshop gegeven voor de jeugd onder professionele begeleiding. Er zijn nog plaatsen vrij! Interesse? Snel aanmelden! Via kunstkijkeningrubbenvorst@gmail.com. De werkstukken worden zondag geëxposeerd! Naast deze workshop zoeken we jonge kunstenaars uit Grubbenvorst! Wil je iets laten zien aan het grote publiek? In het Groene Woud wordt er ruimte beschikbaar gesteld!

Aan de Halve Dijk staat het werk van een viertal kunstenaars. Er staan hier eveneens een aantal zitjes voor de koffie.

Het GMK sluit hun optreden af om ongeveer 13 uur bij het atelier van Leo van de Laar. Boomheide 2.

De atelierdeuren zijn zaterdag vanaf 12 uur geopend. Dus niet om 11 uur! Zo kunnen de deelnemers ook aanwezig zijn bij de opening van HUN dag! Open tot 17 uur.
Zondag is alles geopend van 11 tot 17 uur. Het is niet verplicht om een vaste route te nemen. Overal liggen flyers met de route klaar voor de bezoekers.
Info is te verkrijgen via bovengenoemd emailadres.

In memoriam Leo Besouw

IMG 20170806 WA0000

Met 't hingaon vân Lei verleeze weej enne biezônder markante mins oét ôzze Parel aan de Maas.
Lei kende idderein en iedderein kende Lei.
Enne ziër betrokke mins dae euveral vur in waas.
Met de Gekke Moandigmorge en ok in de filmkes op Vastenaovesmaondigmorge speulde Lei duk en haufrol.
Beej Gewoën Grubbevors was Lei vânaaf 't begin betrokke beej de wandelveerdaagse De4.
Ok al ging 't de letste tiëd wât moëjelikker, toch waas hae d'r de aafgelaupe kiër wir gewoën beej.
Lei, weej goan dich misse in alles mâr vergaete doon we dich noëïts.
Gewoën bedankt vur alles was'se vûr ôs en dien Grubbevors hes gedaon en beteikent.

Bestuur en vreejwilligers Gewoën Grubbevors

Koningsvogelschieten 2017

stjan

Zondag 27 augustus is weer een van de hoogtepunten in het schuttersseizoen van schutterij St. Jan Het jaarlijkse koningsvogelschieten.

De schutters beginnen deze dag om 13.30 uur met het thuis afhalen van de huidige koning. Traditiegetrouw zal dit gebeuren onder de muzikale klanken van harmonie St. Joseph uit Grubbenvorst.

Dorps- en verenigingsschieten 2017

Op zaterdag 26 augustus is er weer het jaarlijkse dorps- en verenigingsschieten op het schietterrein aan de Kromboschweg 1. Vanaf 14.00 uur kan er door iedereen vanaf 15 jaar geschoten worden met de zware buks op de kogelvangers van schutterij St. Jan uit Grubbenvorst.

Hier kun je als vereniging, familie, buurt of vriendengroep een keer ervaren hoe het is om te schieten met de zware buks. Natuurlijk zullen de leden van de schutterij voorzien van duidelijke instructies. Dit is een drietallen wedstrijd en iedereen wordt aangeraden om op tijd aanwezig te zijn. Tot max. 16.00 uur kunnen er kaarten worden gekocht, zodat er op tijd begonnen kan worden met het afkavelen en de winnaar voor de duisternis bekend zal zijn.

Roest Festival zoekt barvrijwilligers

Een aantal jaren geleden heeft Gewoën Grubbevors voor en met een enthousiaste groep jeugdige Grubbenvorstenaren mee aan de wieg mogen staan van het Roest Festival. Intussen is het festival uitgegroeid tot bekend en populair dance-evenement op het Strandje aan de Maas. Dit jaar vindt het Roest Festival plaats op zaterdag 29 juli.

De organisatie van het Roest Festival is voor deze editie nog op zoek naar naar een aantal vrijwilligers om te helpen tappen.
Er wordt gewerkt in 3 barshifts:
- Festival za 29 juli (Bar) 13:00 - 17:00 uur
- Festival za 29 juli (Bar) 17:00 - 20:00 uur
- Festival za 29 juli (Bar) 20:00 - 01:30 uur

Mocht je interesse hebben in een tapdienst tijdens Roest, neem dan contact op met Lynn via Lynn@roestfestival.nl, graag je naam en barshift aangeven in de email.

Roest Festival 2017

roest2017

Roest Festival bestaat 5 jaar en dit vieren we op zaterdag 29 juli. Deze zomer keren we weer terug op onze vertrouwde plek ’T Strandje aan de Maas.

› Info: www.roestfestival.nl
› Tijd: 13:00 tot 01:00
› Locatie: ’T Strandje aan de Maas, Grubbenvorst
› Leeftijd: 18+

Golde Aspergestaeker voor Wim Coopmans

wimgolde

Dhr. Wim Coopmans heeft afgelopen zondag tijdens het Aspergefeest de Golde Aspergestaeker ontvangen. Hij is onder meer 25 jaar secretaris en penningmeester geweest van Ruiterclub de Pijts. Daarnaast al sinds de lagere school betrokken bij weekblad Mededelingen, waar hij vanaf 1982, en nog steeds, bestuurslid is.

Deelnemers ambachtelijke of streekproducten gezocht

Zondag 4 juni 2017 van 11.00-17.00 uur vindt het 33ste Aspergefeest plaats in Grubbenvorst. Naast de grote braderie, attracties voor kinderen en muziek optredens, hebben we een Aspergestraat. De bezoekers krijgen hier informatie over de teelt van asperges en kunnen genieten van diverse hapjes met asperges.

Om deze straat compleet te maken zoeken we nog standhouders die hun streekproducten of ambacht willen promoten/verkopen.

Heb jij interesse reageer dan snel via evenementen@gewoengrubbevors.nl, er zijn nog enkele plekken beschikbaar en we stellen de stand gratis ter beschikking. En jij bent van harte welkom!

Dorpsontbijt voor inwoners Grubbenvorst

dorpsontbijt

Wij bieden alle inwoners van Grubbenvorst een kosteloos ontbijt aan voor aanvang van het Aspergefeest op zondag 4 juni 2017.

Van 10.00 tot 11.15 uur kunt u op het terras (bij regenachtig weer in het Steakhouse) genieten van een heerlijk ontbijt met vers gebakken broodjes, diverse soorten beleg, een gekookt ei en koffie/thee/jus d'orange.

Er kunnen max. 200 personen aan dit ontbijt deelnemen. Aanmelden voor het ontbijt is niet nodig.

Een goed en gezellig begin van het Aspergefeest!