Fietsroutes

 
 
Route Grubbenvorst
Deze fietsroute geeft u de mogelijkheid om per fiets de nabije omgeving van Grubbenvorst te verkennen. Deze route voert langs fraaie natuurgebieden, aspergevelden, de Maas en andere bezienswaardigheden. De route is te volgen via de bestaande knooppunten van de algemene fietsroutes. De route begint en eindigt op het Pastoor Vullingsplein en de lengte van de fietsroute is ongeveer 16 km.
 
 
Voor de meer uitgebreide fietsroutes in de regio kunt u terecht bij de VVV-kantoren te Horst, Arcen/Velden, Venlo, Sevenum en Venray. Hier verkoopt men de Knooppuntenkaart.
 
 
Asperge fietsroute
 
De fietsroute telt circa 35 kilometer. De tocht staat in het teken van de koningin onder de groenten, de “asperge”. U fietst langs velerlei aspergepercelen en aspergetelers. Er zijn drie vertrekpunten, met ruime parkeergelegenheid: het Pastoor Vullinghsplein, bij Aspergecamping Californië in Grubbenvorst en Streekmuseum, “De Locht” in Melderslo.
 
Gedurende de route zijn er verscheidene rustpunten. U passeert tijdens de route
meerdere horecagelegenheden in Grubbenvorst en Melderslo.
 
De fietsroute leidt tevens langs enkele bezienswaardigheden. U komt onder andere langs kasteelruïne “Het Gebroken Slot”, en het Grubbenvorster Asperge Kunstwerk.
 
  
De kaartjes zijn ook op diverse plaatsen in de regio verkrijgbaar.
 

  

Fietsen huren

In de regio is er de mogelijkheid om fietsen te huren. Dit kan bijvoorbeeld bij:
 
Verbong Tweewielers
Pastoor Vullinghsplein 8
5971 CB Grubbenvorst
Tel: 077- 3663078