Wandelroutes

Pieterpad

Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland.

De etappe Swolgen-Venlo loopt via natuurgebied Kaldenbroek, langs het Urselinen-klooster en het Aspergemonument richting het centrum van Grubbenvorst. Na het Past. Vullinghsplein vervolgt de route langs de Kerk richting de Maas.

Klik hier voor meer informatie over het Pieterpad

 

Historische wandelroute Grubbenvorst

Deze historische wandelroute van ongeveer 5km leidt u langs een aantal historische panden in de kern van Grubbenvorst. Bij de panden is een informatiebord geplaatst met oude foto’s en historische informatie over het pand of de plek. De route is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Historische Kring Grubbenvorst-Lottum, Gewoën Grubbenvorst en Stichting Landschap Horst aan de Maas.

Klik hier om de folder te downloaden

 

Asperge wandelroute - Het Aspergepad

Er zijn drie varianten van het Aspergepad mogelijk, namelijk 6, 8 en 11 kilometer. De tocht staat in het teken van de koningin onder de groente, de “asperges”. U wandelt langs velerlei aspergepercelen. Er zijn twee vertrekpunten, deze zijn: het Pastoor Vullinghsplein en Aspergecamping Californië in Grubbenvorst. Er zijn gedurende de route verscheidene rustpunten. Verder zal de route meerdere horecagelegenheden in Grubbenvorst en Melderslo passeren. Het Aspergepad leidt tevens langs enkele (historische) bezienswaardigheden. Zo zult u tevens op uw pad vinden kasteelruïne “Het Gebroken Slot”, en het Grubbenvorster Asperge Kunstwerk.

Klik hier om de routekaart te downloaden

Wandelarrangement Aspergepad Grubbenvorst (5 of 10 km)
U gaat begeleid wandelen en onderweg krijgt u uitleg van een ervaren gids over de asperges. Ook bezoekt u een aspergeteler en kunt u zelf asperges oogsten op het veld. De ochtend of middag wordt culinair besloten met een aspergelunch of -diner bij Hotel-Brasserie In de Witte Dame.

Klik hier voor meer informatie en boekingen.

 

Routepaaltje van het Aspergepad